lørdag 28. juli 2012

Michael Grant - Gone: Forsvunnet

Denne boka fikk jeg av bestemor i "bygave"; hun har heldigvis funnet ut at en bok er et sikkerstikk når det gjelder å finne en gave til meg! -"Den her er tjukk, det kommer til å ta en evighet å lese den", var den første reaksjonene min da jeg fikk boka... Den er på hele 575 sider, så den ER virkelig tjukk, altså! Derfor ble den liggende i bunken en stund; og mamma pakket den ned i kofferten før ferien... Fant den fram i København da familien ferierte der, og var helt oppslukt i tre dager - denne ville jeg ikke legge fra meg!

"Gone: Forsvunnet" er den første boka i denne serien, skrevet av Michael Grant. De neste heter "Mørke krefter", "Løgner" og "Pesten". 



"Gone" handler om Sam Temple, bestevennen Quinn og venninnen Astrid. De er fjorten år gamle. En helt vanlig dag sitter alle i klasserommet, og "poff" - så forsvinner alle over femten år! Ingen voksne er igjen i den lille byen! En diger mur omringer stedet, og det er umulig å komme seg ut. Ingen vet hva som skjer; dyr muterer, bøller tar styringen, mennesker utvikler nye og farlige evner. Noen kan løpe superraskt, andre kan forsvinne. Så kommer den alle tror er redningen; Cane fra Koates Academy - en skole for spesielle elever. Da det viser seg at det han egendntlig vil er å overta alt, og at vennene hans egentlig er folk som dreper for moro skyld, og som kan måle "kraften" i andre folk. Cane er den eneste som har blitt målt til en "firer" på skalaen.

"Kraften" er den spesielle evnen som enkelte har utviklet. Er du en "treer" så har du en sterk evne, er du en "toer" har du evnen, men svakt; evnen kommer bare fram i spesielle situsjoner. En "ener" har ikke kraften i det hele tatt. Kraften er på en måte som dekningen på en mobiltelefon; har du ikke dekning kan du ikke bruke den, men har du full dekning kan du gjøre som du vil med den. 

Det brygger opp til en kamp mellom Sam og Cane, men da også personlige ting kommer på banen, blir det langt mer spennende!

Boka er veldig spennende og avhengighetsdannende! Du tror du skal bruke lang tid på å lese boka siden den er så tjukk; men den gang ei! Siden den er så spennende, leste jeg den ut veldig raskt! Forfatteren skriver på en "ny" måte og uventet måte. For hver side du leser, kommer noe nytt og spennende inn! 

Boka passer for deg over ti år; hovedpersonene er jo rundt fjorten år gamle. 

LES DEN! Du kommer ikke til å angre!!

Terningkast: 6

Jeg har lest flere bøker mens jeg var på ferie, og ny bokanmeldelse kommer i morgen!

mandag 16. juli 2012

Robert Louis Stevenson - Den sorte pil



Den mest kjente boka til Stevenson er kanskje "Dr. Jekyll ogmr. Hyde", eller kanskje "Skatten på sjørøverøya". Men det er ikke den jeg har lest! Denne boka sto i bokhylla mi, og hører til serien "Disneys bokklassikere". Fant ikke noe bilde av boka sik den ser ut i serien min, så dette får duge ;-). Forfatteren, Robert Louis Stevenson,  så slik ut:


Han levde fra 1850 til 1894; han ble bare 44 år gammel! Han reiste mye, blant annet til Stillehavet, og skrev fantasirike romaner og noveller for å underholde stesønnen sin!

Det handler om en gutt som mister faren sin som baby, mannen som oppdrar han er sir Daniel, men sir Daniel var mannen som drepte faren hans. De lever i en tøff tid der det er masse kriger og opprørere. Da han finner ut av det vil sir Daniel myrde han. Gutten rømmer og blir en opprører.

Krigen bølger frem og tilbake; men vil han overleve og vil han vinne sin elskedes hånd?
( du tenker sikkert ja men du får vente og se...)

Boka er spennende og innholdsrik, den slutter litt kjedelig.


Terningkast: 4++

onsdag 11. juli 2012

Monica Boracco Borring - Trigger


"Trigger" er en av bøkene som jeg ikke helt vet hvor jeg har fra; den lå bare i bokhylla, og har visst ligget der en stund! Tok den med til fotballcup i Sverige, og leste den ut der. Boka er ganske kort, og jeg har pocketutgaven av den.


Trigger handler om Alice, som er livredd for hester. Men bestefaren hennes trener opp hester til hesteveddeløp. Hva gjør Alice og bestevenninnen Rebekka da en livredd hest dukker opp når de er på vei til skolen? Og når bestefaren blir dødssyk, så Alice må ta seg av hesten? Når hun ikke kan si det til foreldrene sine, eller til noen andre hun kjenner - og har attpåtil løyet på seg en karriere som hesterytter? Alice må lære seg å ta ansvar, kunne ta sakene i egne hender, og viktigst av alt: Hun må lære seg å like hester!

Boka var ikke spesielt spennende eller ekstraordinær. Man kan lære litt om hester, hva man må gjøre hvis man har hest, hvis man leser boka. Typisk hestebok! Boka passer for de som liker hester, kanskje aldersgruppen mellom sju og tretten år? En fin gave fra en mor til barnet sitt, sånn bare for å være snill ;-)

Terningkast: 4+


lørdag 7. juli 2012

Jules Verne - Kaptein Grants barn

Enda ei av disse klassiske barnebøkene fra mamma sin boksamling, som bestemor kom rekende med for cirka et år siden... Kjekt å pløye gjennom en del av det som har stått ulest i bokhylla! Så etter sommeren kan jeg begynne å ønske meg noen nye bøker... ;-)

Jeg har lest to bøker av Jules Verne før; "En verdensomseiling under havet" og "Reisen til jordens indre" (trykk på titlene, så kommer du til anmeldelsen min!). Så du kan godt si at jeg er litt fan av Jules Verne! Selv om han levde på 1800-tallet, hadde han en veldig livlig fantasi! "Kaptein Grants barn" er vel ikke så kjent som de to andre, men absolutt verdt å lese likevel!




"Kaptein Grants barn" handler om en mann som eier ei skute som heter Duncan, og kona hans. Skuta er en lystyachts. De har nettopp giftet seg, og begge to liker å reise langt. De skal reise med yachtsen Duncan på en tur rundt havet. Et par dager før så er mannen ute og tester yachten. De fanger en hai, og inni haiens mage ligger en flaskpost som ble sendt for et par år siden, fra den berømte kaptein Grant. I flaskeposten er det tre kart; ett på engelsk, ett på tysk og ett på fransk. De spør gjennom avisen etter slektninger av kaptein Grant; da barna hans kommer, bestemmer de seg for å reise og lete etter kapteinen. Men klarer de å tyde kartet og notatene? De finner en forsker ved navn Panagèl, som tyder kartet annerledes - og hvilken metode er riktig? Og er kaptein Grant i live?

Boka er spennende; jeg skulle bare lese et par sider, men endte opp med å lese nesten halve boka... Boka er innholdsrik, og spenninga vokser seg større og større utover i boka. Anbefaler boka til Vernes-fans og til folk som liker båt og seilehistorier. 

Terningkast: 6-


Her er ei liste over bøkene som Jules Verne har skrevet:

"Fem uker i ballong", 1863, boka han ”slo igjennom” med.
"Reisen til jordens indre", 1864.
"Kaptein Grants barn", 1868.
"En verdensomsegling under havet", 1864.
"Jorden rundt på 80 dager", 1873.
"Den hemmelighetsfulle Øya", 1875.
"Czarens kurér", 1876.


Håper å lese alle etterhvert!
Har du lest Jules Verne, i så fall hva? Liker du Verne?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...